Kulturelle Aktiviteter

Velkommen til Meronas Cretan Music Workshops



Hvert år i Merona Amari, Rethymnon, er det kretensiske musikværksted vært for landsbyens kulturforening.
Lærerne i kretensisk musik og dans deler deres viden og erfaringer med studerende fra hele Grækenland og i udlandet.

http://www.meronasmusic.com/index.php/en/


Musical Workshop “Labyrinth” blev lanceret i 1982 af Ross Daly som en kreativ gruppe af venner, hvis mål var at udforske forskellige modale musikalske traditioner fra hele verden såvel som potentialet for kreativ interaktion mellem dem.

Fra den tid af organiserer vi hvert år koncentrerede ugentlige musikundervisning, som primært fokuserer på verdens modale musikalske traditioner som koncerter med deltagelse af fremragende lærere / musikere - de vigtigste repræsentanter for disse traditioner ...

Labyrinths mål er primært unge mennesker som inviteres til en kreativ tilgang til traditionelle musikalske udtryk fra forskellige dele af verden. Det er et mødested for musikere og studerende, og det er bredt anerkendt som en førende styrke med hensyn til uddannelse inden for modal og traditionel musik generelt.

https://www.labyrinthmusic.gr/en/what-is-labyrinth/what-is-labyrinth-2

Museet for græsk folkemusik.

Kun 15 km fra Heraklion, ved den historiske landsby Krousonas, ligger museet for græsk folkemusik, musikinstrumenter, forskning og dokumentation med det karakteristiske navn "THIRATHEN" (thyrathen pedia = klassisk uddannelse i Byzantium, der havde verdslig natur). I et renoveret traditionelt hus, hvor naturens lyde bestøver de traditionelle instrumenter og gyder stadig uovervindelige melodier, tilbyder den besøgende en tur til musikens charme.
Et af formålene med museet er det lokale samfunds kendskab til græsk traditionel musik i sin helhed og dets fortrolighed med de traditionelle instrumenter.
Museets ambitioner inkluderer fremkomsten af ​​en "vugge af kultur" gennem en række festligheder og aktiviteter baseret på traditionel musik. Et yderligere mål, er oprettelsen af ​​et center for forskning og dokumentation af den musikalske tradition.

Museet Thirathen, leverer musikinstrumenter med værdige kunstnere. På samme tid deltager de, der deltager i musikundervisning, også gratis i europæisk og byzantinsk musikundervisning. For information registrering og spørgsmål kontakt os

https://www.thirathen.com/en/the-museum

Verekinthos er bjerget, hvor Idaioi Daktiloi - sønner af Zeus og kunstbeskyttere, engang levede og blev tilbedt ifølge mytologien.
De kom til dette bjerg for at undervise mænd i ældgammel kunst, såsom metallurgi, keramik, glasværk og vævning.

I dag, på det samme sted, arrangerer vi sølvsmedning og guldsmedning samt workshops til keramik, skulptur, glasfremstilling, hagiografi, maleri, læder, stof og tekstil, træbearbejdning, dekorative genstande og traditionelle musikalske strengeinstrumenter.

Der er også workshops og klasser til keramik, maling og stofanvendelser.

https://verekinthos.com


Karen Helsted

Karenhelsted@dinkretaferie.dk


Kulturelle Aktiviteter 

                         Med Kærlighed og Respekt for Kretas kulturtraditioner fra fortid og nutid.

Bygget med egne hænder ligger dette traditionelle stenbyggede hyrdehytte (Mitato) på 848 meter på en skråning af det berømte Plisoritis-bjerg. På det indbydende Shepherd's Shelter er vi klar til at dele  vores passion for de forskellige kretensiske traditioner og livsstil.

Et besøg i Shepherd's Shelter byder på en unik oplevelse.
Afhængigt af sæsonen har du en enestående mulighed for at se fåremalkning, deltage i ostefremstillingen, opleve fårklipningen eller deltage i festen med raki-destillation.
Deltag i vores samling af urter og traditionel madlavning, og forkæl dig selv med de lokale delikatesser og vin, vi tilbyder.

https://www.tospititouvoskou.gr/en/

I kamihis Farm får du chancen for at være landmand en dag ... på kretensisk måde!

Du vil lære om urter og vilde planter, smage frugt fra vores træer, fodre dyrene, mælke fårene og tage en tur med æslet Louiza!
Lær og lav ost og traditionelle cretan tærter stegt på nitten! Slap derefter af med raki og delikatesser, og nyd naturen i et fredeligt landskab!

https://kamihisfarm.gr/

Milia betyder "tilbage til det grundlæggende", et sted, du besøger, når du har brug for hvile og tid til dig selv og dine kære.

Kildevandet, den rene luft, bjergets stilhed, sommerbrisen, den stjernebelyste nattehimmel, den lækre mad og vin og endda Milias miljøstrukturerede tilgang giver den nødvendige sindsro og hjælper dig med at genoplade dine biologiske batterier .

Mange har beskrevet deres ophold som en tidsrejse ind i fortiden. Også guidede vandreture - madlavningsseminarer osv.

http://www.milia.gr/

Enagron er for dig som ønsker at udforske de smukkeste landskaber sammen med autentiske kulturoplevelser ...

Hvis du ser rejser som en måde at erobre nye smag og udvide din viden om lokal gastronomi ...

Hvis du er interesseret i at udforske det unikke naturlige miljø og lære om myterne, historierne og legenderne, der omgiver det ...

Hvis du er fascineret af ideen om at være fortrolig med lokale samfunds små kulturelle hemmeligheder ...

 Så

... udforsk Enagron Ecotourism Village!

http://www.enagron.gr/

"Vores forhold til vores aktiviteter er ikke kun på et professionelt niveau - men baseret på ægte hengivenhed"

"i 2004 besluttede vi at oprette vores" kretensiske olivenoliefarm "med det formål at puste nyt liv i de forsvindende men værdifulde traditioner"

Olivenolieproduktion (demonstration)

Keramiske lektioner

Madlavning lektioner

Vinfestival

https://www.cretanoliveoilfarm.com/