Rethymno

Gerani

Hyggelig autensisk landsby med apotek -minimarked -slagter og et par lokale cafeer og taverna og er beliggende ca 7 km vest for byen Rethymnon.Landsbyen er omkranset af dejlig natur og her ligger Gerani villaerne med egen pool og have og med 3 -4 soveværelser. Den lille bugt nedenfor landsbyen har et lille fiskeleje,en lille kirke og en populær taverna.

Stavromenos

-Er en nyere forstad og ikke nogen landsby. Der er et mindre udvalg af spisested og indkøb og nærmeste strand liggeri ca 200 meters afstand -dog er stranden her pletvis præget af klipper og sten men man kan også finde mindre strækninger med sandsstrand. Den nærmeste lokale landsby Asteri ligger ca 2 km fra Stavromenos. I området Stavromenos formidles Villa Argiris med 4 soveværelser og egen pool og blot 800 meter til stranden. Landhusene Geralakos -tradtionelle stenhuse i moderne kvalitet og med egen pool og fanstastiske natur og haveomgivelser!

Asteri

Charmerende lille landsby med lokal stemning og i kort afstand til kysten. Stavromenos lidt øst for byen Rethymnon. Landsbyen har 2 lokale minimarkeder samt et fantastisk kresensisk museum om det traditionelle Kreta og i forbindelse med museet et hyggeligt lokalt spisested med dejlig atmosfære. I landsbyen Asteri formidles Villa Asteri med 4 soveværelser samt egen pool og nabovillaen Citrus med 3 soveværelser og egen pool samt Villa Myrrini med egen pool

Maroulas

Pragtfuld landsby med fantastisk havudsigt fra alle ferieboligerne som er, Den hyggelige lejlighed katerina på Karens families eget landsted og den charmerende landvilla Old Olive Mill med 3 soveværelser og skøn gårdhave med pool og Jazucci .

Maroulas er en veneziansk landsby fra 1400 tallet med ca. 180 indbyggere. Størstedelen af indbyggerne lever af landbrug i form af oliven og får/geder. Landsbyen har 3 små gamle cafeneon, hvor lokalbefolkningen mødes, samt tre fremragende tavernaer, hvoraf den ene er på vores eget landsted med panoramaudsigt, se lejlighed Katerina. Derudover, er der en alternativ urteforretning og 13 små kirker. Bussen afgår to gange dagligt fra byens torv ned til Rethymno.

Nærmeste badestrand ligger ca. 3 km herfra og Rethymno by med mange indkøbsmuligheder, findes kun 9 km fra Maroulas.

Området byder på gode naturoplevelser - vandreture i de mange olivenlunde og ikke mindst et indblik i dagligdagen i en lille græsk landsby. Maroulas er for jer, som vil bo midt i en gammel landsby, hvor livet har sin gang, i naturskønne omgivelse "dør om dør" med lokalbefolkningen.

Panormo (øst for Rethymnon)

Holder man ferien i Panormo - er der ingen tvivl om, at her er der lidt for enhver smag og behov. En oplevelsesrig blanding af lokal græsk landsby atmosfære og turisme!Vandsports muligheder, fiskerture, snorkling, dykning, kanoture, og vandcykling, og er man til det lokale landsbyliv - er en gåtur rundt i selve Panormo en oplevelse værd! Her kan man endnu finde en gammel traditionel slagter, bager, købmænd samt en stort udvalg af spisesteder og cafeer. Den gamle fiskerihavn, hvor man ofte kan se de gamle fiskere rense deres net.Alt dette i gåafstand fra lejlighederne Konaki med poolområde , Traditionelle lejl/Maisonett Lucy i høj standard og det charmerende traditionelle Kynthia med skøn gårdhave og pool samt villa Andreas m/pool .Den lille sandstrand ligger blot 1 minuts gang fra disse ferieboliger.

Episkopi

Landsby en af de største landsbyer i Rethymnon kommune og den ligger 120 m over havets overflade, og har udsigt over den nordlige kyst. Episkopi ligger 7 km øst for Georgiopolis og 12 km vest for Rethymnon. Størstedelen af de 900 indbyggerne er beskæftiget indenfor landbrug, hvor man hovedsagligt producere olivenolie. Navnet Episkopi betyder biskop, og før i tiden havde biskoppen her sæde. Og landsbyen bærer stadig præg af dette, da der findes kirker overalt og disse med fantastiske ikoner og frescoer. Den dejlige lange sandstrand Episkopi ligger blot ca. 2-3 km fra landsbyen.Der er et rigt udvalg af spisesteder og indkøbsmuligheder i Episkopi.Her formidler Din Kreta Ferie.Villa Armi m/pool beliggende tæt på landsbyen og villaerne Pyrgos, Avra m/poolsamt lejlighederne Aneria beliggende lige ved havet neden for landsbyen. Byen er det administrative og handelsmæssige center i området.

 

Georgiopolis

-Er beliggende ca 30 km øst for Chania og 30 km vest for byen Rethymnon.Byens placering mellem byerne Rethymnon og Chania gør den til, et godt udgangspunkt for udflugts turer i begge områder, samt en dejlig badeferie på den 9 km lange populære strand.

Denne oprindelige lille fiskerilandsby, er i årenes løb, blevet til en større moderne by, med mange pensioner, hoteller, spisesteder,cafeer og souvenirbutikker, og dette ikke mindst pga. det stadigvæk stigende antal feriegæster hvert år.

Trods de mange feriefaciliteter, har byen dog stadigvæk en del af dets oprindelige charme. Hver morgen er den lille fiskerihavn et livligt sted, hvor mange venter på ,at de små fiskerbåde, kommer tilbage med frisk fangst, så der kan handles på rigtig græsk maner.

Kører man over den lille bro ved floden, og fortsætter videre af den snoede landevej ud af byen, og fortsætter ca 2 km, kommer man op til den lille landsby Exopolis og en fantastisk storslået udsigt over Georgioupolis. I det hele taget ligger byen som et rigtig godt udgangspunkt til at udforske de omkringliggende naturområder -ikke mindst Kretas eneste ferskvandssø som ligger få km fra byen.

 

Er man til en længere udflugt, fortsætter vejen til mange charmerende bjerglandsbyer. I området formidler DinKretaFerie.dk lejlighederne Athena med pool .I gåafstand fra Georgiopolis kan man leje lejlighederne Irene i fredelige naturomgivelser.

Rethymnon området

Platanias og Adelenos Cambos, Stavromenos samt landsbyerne Maroulas, Pigi, Episkopi, Asteri, Panormo og Georgiopolis.

Rethymno ligger imellem Chania og Iraklion og er den 3. største by på Kreta. Rethymno er på mange måde en særdeles charmerende by. Selvom den, har været i en rivende udvikling, finder man i høj grad stadigvæk den lokale græske dagligdag, blot ved en vandretur i de små gyder midt i byen. Her kan man opleve gamle værksteder med fantastiske håndværk i dels oliventræsbearbejdning, spilleinstrumenter, håndlavede støvler, sadelmagere og meget mere.

Samtidig finder man i Rethymno den nye moderne del i form af cafeer, restauranter og indkøbsmuligheder. Et stort udvalg af Historiske seværdigheder – ikke mindst det flotte Fortezza –den gamle venezianske borg, som er et af byens stoltheder. Man kan se borgen hele året og i sommermånederne er der arrangerede klassiske koncerter og skuespil i det gamle teater Erofili.

Rethymnons centrale beliggenhed gør den til et godt udgangspunkt, for udflugter til både den vestlige, østlige og sydlige del af Kreta. Er man til en kortere udflugt – ja så er der et rigt udvalg af små landsbyer i flotte naturområder indenfor få km afstand.

Her lidt indtryk fra Rethymnon by.