Chania

Chania området

Chania by, områderne i udkanten vest for Chania samt landsbyene Megala Horafia og Kalives øst for Chania

 

Den andenstørste by på Kreta med ca. 60.000 indbyggere. Ferielivet koncentreres en del omkring den venezianske havn og den gamle bydel, som i øvrigt giver et malerisk billede af byggestilen på den tyrkiske tid. Langs havnepromenaden ligger tavernaer, barer,cafeer og musiksteder.Chania er på mange måde en særdeles charmerende by. Selvom den, har været i en rivende udvikling, finder man i høj grad stadigvæk den lokale græske dagligdag, blot ved en vandretur i de små gyder midt i byen. Her kan man opleve gamle værksteder med fantastiske håndværk i dels oliventræsbearbejdning, spilleinstrumenter, håndlavede støvler, sadelmagere og meget mere.

Samtidig finder man i Chania den nye moderne del i form af cafeer, restauranter og indkøbsmuligheder. Et stort udvalg af Historiske seværdigheder.

Chania ligger blot 15 km fra lufthavnen.

Området vest for Chania har med tiden udviklet sig til populære feriemål -med de lange sandstrande og gode busforbindelser til selve Chania by. Områdernes præg af turismen varierer dog en del og Dinkretaferie formidler boliger i de forskellige områder som beskrevet under dette afsnit.

Ferieboliger i Chania området

Link til boligerne -klik på bolignavnet eller se i menuen under villaleje eller/og lej værelser.

Nea Hora

Ligger blot 2 km fra Chania centrum, hvor stemningen er lidt mere lokal præget for her bor Grækerne også. Hyggelige fiskerihavn og dejlig mindre strand -lokale spisesteder med også frisk fisk. Lokalt marked hver torsdag på hele gaden i August måned.1 vær lejligheder Semeli med havudsigt samt huset Semeli med 2 soveværelser.

 

Kato Daratso/Chrissi Akti

Ligger ca 3 km fra chania centrum og her formidler vi Villa Elma med 2 soveværelser egen pool og i gåafstand til det helesamt lejlighederne Elmas dream med pool-begge steder i gåafstand til strand,indkøb og spisesteder.

Galatas

Er en hyggelig græsk landsby,4 km fra Chania, hvor man endnu mærker det græske lokale landsbyliv med traditionel købmand -bager -cafe og spisesteder hvor grækerne også selv går ud og spiser.I udkanten af landsbyen ligger de skønne villaer Fountain med 2-4 soveværelser og privat pool til hver villa og i uberørte naturomgivelser.

Stalos

Ligger 5 km fra Chania centrum og her er stemningen præget af badeliv på den populære strand og delvis turisme med et udvalg af spisteder og indkøb, minigolf og børnefaciliteter samt et par natklubber for de unge mennesker. Ønsker man derfor ikke overvældende turisme men alligevel gerne vil have adgang til turismens faciliteter på et mindre niveau så er Stalos et godt valg. Man kan bo med ægte autensisk atmosfære og dette i ældre lejligheder i lejlighederne Pavlakis med værten Adonis som har gæster boende, som var det hans egen familie. Et par km opover kysten Stalos ligger villaerne Skinary i naturområde og lidt "væk fra det hele" med egen pool og panoramaudsigt. Lidt tættere på kysten og på landsbyen Stalos er villaerne Anna og Dimosteni med 3 og 4 soveværelser og privat pool. Villaen Anastasia med 3 soveværelser og egen privat pool ligger også i skønne naturomgivelser i området .Og i 2016 kan vi også tilbyde de populære lejligheder Orestis beliggende midt i landsbyen.

Platanias

Er beliggende 8 km fra Chania Centrum og har ry for at være den mest turistprægede kystby i Chania. Her er der liv og leben med et stort udvalg af butikker -spisesteder -cafeer -barer -natklubber -strandbarer -børnefaciliteter m. minigolf og andre forlystelser. Strandlivet er populært på den lange sandstrandstrækning som præger området. Her kan man bo i de 2 vær. lejligheder Pelagos i højere standard ca 300 meter fra kysten i fredelige naturomgivelser -eller man kan bo i villalejligheder Orsalia med pool og i højere standard i selve landsbyen Platanias som ligger ca 600 meter oppe fra den hektiske kystby. I selve landsbyen Platanias er der roligere og præget af lokal atmosfære samt et par hyggelige spisteder i de små landsbygyder.

Maleme

Ligger ca 15 km fra byen Chania og er præget af grønne områder med turismen "ind imellem" dvs turismen mærkes men er mere spredt i området og den græske atmosfære mærkes også her i området. I gåafstand til strand -spisesteder og indkøb har man fra villaerne Helios som hver er 2 nabovillaer med hver sin egen private have og pool og hver villa har 3 soveværelser.Derudover formidler vi villa Alexis med 3 soveværelser og egen pool beliggende i skønne naturomgivelser i gåafstand til selve kystbyen Maleme.

Megala Horafia

Landsbyen er beliggende over kysten ved Kalives og ca 12km øst for Chania by. En græsk lille landsby med minimarked og flere hyggelige taverner der byder på hjemmelavede lækkerier fra det græske køkken. 5 minutters køretur fra denne lille perle, finder man den større landsby Kalyves ved kysten og som er meget populær for sine gyldne standstande, små charmerende butikker og hyggelige cafeer. I udkanten af landsbyen Megala horafia og i dejlige fredelige naturomgivelser ligger landsbyhuset Petros med dejlig privat have og pool.

Kalives

Kystbyen er en charmerende blanding af græsk landsbyliv og turisme. Hyggelig og populær by både blandt grækerne samt udenlandske feriegæster. Den lange strand støder op til Almirida stranden. Byen har et bredt udvalg af indkøb og spisesteder og deriblandt også små lokale græske butikker samt græske spisesteder som også er populære blandt grækerne. Dinkretaferie formidler i udkanten at selve Kalives -og lige ved vandkanten -Apt Kalives med skønt pool og have område og beliggende i gåafstand til havet -indkøbs og spisemulighed og med 800 meter til Kalives centrum. De dejlige Ismini Lejligheder ligger lige ned til havet i grønne omgivelser og i centrum af Kalives. Villaerne Demtris og Katerina med 3 soveværelser i hver villa og delepool ligger ca 2 km fra Kalives