Aneria

Aneria

Episkopi -Georgioupolis-Rethymno

Højtliggende med en fantastisk udsigt over den meget populære lange sandstrand ved Episkopi -ligger dette lille kompleks med blot 7 lejligheder.

Foran selve bygningen er en stor græsplæne, med siddestole så man kan sidde og nyde den dejlige udsigt og nu fra sommeren 2007 er der her en dejlig pool. Udsigten kan man nu også nyde fra selve lejlighederne -hvor alle balkoner vender ud mod plænen samt havet.

Lejlighederne ligger blot 100 meter fra stranden -og også blot 100 meter fra nationalvejen som går langs Kretas nordkyst. Derfor skal man være opmærksom på, at der er delvis trafikstøj når man er befinder sig udenfor. Der er forskellige størrelse lejligheder -og disse er:

 

To stks 1 vær. lejligheder (ca 35 m2) i stueetagen,egnet til 2 personer.Lejligheden har opholdstue/køkken ud i et -med 2 enkeltsenge samt en sovesofa.Toilet/bad samt balkon ud mod det grønne område og havet.

 

Tre stks 2 vær. lejligheder (ca 55 m2),egnet til 2-4 personer. Soveværelse med 2 enkeltsenge samt et opholdsrum med sovesofa til 2 personer.Køkken og opholdsrum går ud i et. Toilet/bad samt balkon eller solterasse ud mod det grønne område og havet..

 

To stks 3 vær.lejligheder på 1 sal med 2 soveværelser (ca 80m2) egnet til 4-6 personer.Opholdsrum og køkken ud i et og med en sovesofa til 2 personer.Toilet/bad samt balkon ud mod det grønne område samt havet.

For bestilling her http://www.aneria-aprts.gr/

 

Området:

Giver mange muligheder for udflugter i området. Dels er der byen Georgioupolis, som blot ligger 7 km fra villaen, samt i nærheden af denne, den eneste ferskvandssø på Kreta -Kournas søen.

Selve Rethymnon ligger ca 12 km fra Episkopiområdet, og selve landsbyen Episkopi ca. 2 km-som iøvrigt er en større landsby, med fine muligheder for indkøb, og en charmerende blanding af det traditionelle Kreta og det moderne. Her kan man også finde en græsk taverna for et måltid -eller man kan besøge nogle af de mange spisesteder langs havet, som er meget besøgt af grækerne selv -ikke mindst i weekenderne.

 

Område

rolig naturområde ved havet

Afstand storby

13 km Rethymno

Afstand lufthavn

45 km Chania

Afstand strand

100 m

Afstand indkøb & spisested

2 km & 100 m

Busforbindelse

Nej

Pool

Ja

Aircondition

Ja

Safebox

 

WIFI

Ja

Click for større billeder

Kommentarer fra tidligere feriegæster på Aneria

 

Lejlighed 1 i Aneria opfyldte alle vores behov: Indgang i ”stueetagen” (selv om det er på 1. sal). Ingen trapper. 2 soveværelser med relativ gode senge. 3 balkoner + en form for en terrasse på bagsiden af huset, så det altid var muligt af finde læ for den til tider lidt hårde brise fra havet subsidiært skygge fra den til tider ret brændende sol.

Men alt var fint og ganske velholdt. Ejeren Adonis taler lidt engelsk og er meget, meget service minded.

Vores nærmeste yndlingsrestaurant blev ”Cactus”, der ligger lige i den anden ende af hovedgaden i den nærliggende landsby Episkopi. Maden er super og priserne er under det halve af, hvad man tager i de typiske turist områder.

Vi købte de fleste fornødenheder enten i det lille supermarked ved indkørslen til Episkopi eller det større supermarked på hovedvejen ind imod Chania og Georgioupoli, som i øvrigt nok er et besøg værd trods turist strømmen.

Den store ferskvandssø Kournas er et besøg værd. Man skal nøjes med at tage kaffen der, og så køre videre op til landsbyen med samme navn, hvor de lokale tavernaer har langt bedre lokale retter og til en fjerdedel af priserne nede ved søen. Og så er landsbyens ældste (de sorte mænd) meget nysgerrige og snaksalige over for os turister. Men den lokale rødvin der er forfærdelig. Snup hellere den hvide. Og så skal man besøge den lokale ”pottemager”, der har de ægte varer i en super kvalitet. Hans egen frisk- og koldpressede olivenolie er bare super. Han snakker i øvrigt fint engelsk og kan give mange gode lokale tips.Finn og Birgit.

 

 

Lejlighederne ligger på en ø i landskabet. Flot udsigt, men begrænset hvad man kan gå til i området. Bil er en nødvendighed hvis man ikke skal tilbringe al sin tid ved pølen. Beliggenheden i landskabet er helt fantastisk.Anne-Karin og Hans Carlsen juli 2011

Karen Helsted

Karen@dinkretaferie.dk